Potpredsjednik Sabora Josip Leko primio polaznike Ratne škole "Ban Josip Jelačić"

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je u radni posjet polaznike XIV. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić". Na sastanku je, uz potpredsjednika Leku, nazočio i tajnik Hrvatskoga sabora Slaven Hojski. 

Polaznike XIV. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" predvodio je obnašatelj dužnosti ravnatelja Hrvatskog vojnog učilišta i zapovjednik Ratne škole brigadni general Slaven Zdilar. Brigadni general Zdilar uvodno je istaknuo važnost Ratne škole kazavši da je to najviša škola u sustavu vojne izobrazbe Oružanih snaga Republike Hrvatske. U radu Ratne škole postigli smo određene međunarodne standarde i kvalitete tako da imamo polaznike iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Njemačke, istaknuo je Zdilar. 

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko izrazio je zadovoljstvo zbog susreta s polaznicima Ratne škole, a posebno je istaknuo njihovu ulogu i ugled u hrvatskom društvu. U nastavku su sugovornici razmijenili stajališta o uključenosti vojske u civilne aktivnosti društva. Aktivnija suradnja s hrvatskim sveučilištima u razvoju vojnih znanosti ocijenjena je vrlo važnom i potrebnom. Bilo je riječi i o zastupljenosti žena u vojsci. Brigadni general Zdilar naglasio je da je u Hrvatskoj vojsci zastupljenost žena veća nego u ostalim članicama NATO-a. 

Autor: Služba za odnose s javnošću