Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić primio članove Gruzijsko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić primio je članove Gruzijsko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva koju vodi Tamar Khulordava.

U uvodnom dijelu sastanka potpredsjednik Brkić predstavio je sastav devetoga saziva Sabora, pojasnivši izborni proces za parlamentarne izbore te se ukratko osvrnuo na trenutačnu političku situaciju u Republici Hrvatskoj. Istaknuo je kako je Gruzija prijateljska zemlja i da su odnosi dviju zemalja vrlo dobri, ali postoji velik potencijal da se ti odnosi i dalje razvijaju i jačaju na obostrano zadovoljstvo.

- Imamo prostora za napredak u područjima gospodarstva kao što su graditeljstvo, energetika, telekomunikacije, farmaceutska industrija, poljoprivreda i prehrambena industrija, kazao je Brkić.

Tamar Khulordava zahvalila je ovom prigodom na kontinuiranoj hrvatskoj podršci Gruziji. – Imamo snažnu i dobru suradnju, Hrvatska uvijek podržava rezolucije u okviru UN-a koje se tiču cjelovitosti i suvereniteta naše zemlje, istaknula je. - Gruzija jasno zastupa svoje interese i svoju europsku orijentaciju te je na svome europskome putu posebno zainteresirana za Hrvatska iskustva u euroatlantskim integracijama, dodala je Khulordava.

Brkić je istaknuo kako Hrvatska u potpunosti podupire gruzijska nastojanja približavanja EU-u i NATO-u. - Otvoreni smo za dijeljenje svojih iskustava i pružanje pomoći Gruziji, istaknuo je Brkić i zahvalio na iskazanom povjerenju i interesu za euroatlantski integracijski proces i iskustva Hrvatske.

Autor: Ured potpredsjednika Sabora