Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić sudjelovao na obilježavanju 25. godišnjice stradanja Škabrnje

Škabrnja - Kolonom sjećanja „Korak po korak“, u kojoj je bilo nekoliko tisuća ljudi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u Škabrnji je počelo obilježavanje 25. godišnjice masakra u kojemu je 18. studenoga 1991. godine ubijeno 58 civila i 26 branitelja. 

U Škabrnju je kao izaslanik predsjednika Sabora stigao potpredsjednik Milijan Brkić, izaslanik predsjednika Vlade ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, izaslanik predsjednice Republike Ivan  Vukić, a  u Škabrnji su i ministri Oleg Butković i Ante Šprlje, brojni saborski zastupnici te predstavnici braniteljskih i civilnih udruga.

Kolona sjećanja "Korak po korak"  prošla je Ulicom 18. studenoga 1991.  i došla do spomen-obilježja masovne grobnice gdje su položeni vijenci. U crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije misu je služio zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić, koji je rekao da "Vukovar i Škabrnja utjelovljuju sva mjesta višegodišnjeg stradanja diljem Lijepe naše, ali 18. studenoga 1991. nisu izdržali, bio je to njihov Veliki petak". 
 
Nakon središnjeg komemorativnog skupa, kolona sjećanja krenut će prema Središnjem križu i spomen-obilježju za poginule u Domovinskom ratu na mjesnom Groblju sv. Luke. 
 

Autor: Hina