Potpredsjednik Sabora Milorad Batinić sudjelovao na dodjeli nagrada pobjednicima natječaja Most od riječi hrvatskih

Zagreb – Neobično me veseli što je ovaj kreativni natječaj povodom 170. obljetnice prvog govora na hrvatskom jeziku u Hrvatskom saboru upriličen upravo za naše najmlađe, za one na kojima ostaje svijet i budućnost – za naše osnovnoškolce, istaknuo je to potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milorad Batinić na prigodnoj svečanosti, na kojoj su proglašeni najbolji radovi učenica i učenika osnovnih škola, sudionika natječaja Narodnih novina pod nazivom "Most od riječi hrvatskih".

Natječaj je upriličen povodom 170. obljetnice prvoga govora na hrvatskom jeziku u Hrvatskom saboru, koji je 1843. održao Ivan Kukuljević Sakcinski, a pokrovitelj natječaja bio je predsjednik Sabora Josip Leko.

Batinić je kazao kako mu je drago vidjeti da se na natječaj odazvao velik broj učenika te je dodao kako učenicima, mentorima i roditeljima zahvaljuje na sudjelovanju u ovom hvalevrijednom natječaju. 
- Posebice vam zahvaljujem što ste svojom kreativnošću - crtežima i slikama, sastavcima, pjesmom ili pak govorom - nastavili tamo gdje je prije 170 godina započeo Ivan Kukuljević Sakcinski gradeći most od riječi hrvatskih, naglasio je potpredsjednik Sabora.

Osnovnoškolci iz svih krajeva Hrvatske poslali su ukupno 551 rad u dvije kategorije, literarnoj i likovnoj. Sudjelovali su učenici iz čak 171 škole, a najbolji su nagrađeni vrijednim poklonima: za prvo mjesto nagrada je tablet, za drugo iPod te za treće smartphone. Osim toga, Narodne novine  svakoj su školi, iz koje su učenici pobjednici, donirali poklon bon od tisuću kuna za osvojeno treće, dvije tisuće kuna za drugo i tri tisuće kuna za prvo mjesto.
 

Autor: Ured potpredsjednika Milorada Batinića