Potpredsjednik Sabora Nenad Stazić sastao se sa švedskim veleposlanikom Fredrikom Vahlquistom

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Nenad Stazić primio je u posjet veleposlanika Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj Frederika Vahlquista.

Švedski veleposlanik Vahlquist uvodno je zahvalio Hrvatskom saboru na odličnoj organizaciji posjeta Jana Ertsborna, trećeg potpredsjednika parlamenta Kraljevine Švedske, koji je zajedno s izaslanstvom bio gost Hrvatskoga sabora prošlog mjeseca.

Nenad Stazić zahvalio je Švedskoj na svoj pomoći koju pruža Republici Hrvatskoj na njezinu europskom putu. "Hrvatski narod osjeća da je dio europske zajednice naroda. Europa je društvo kojemu pripadamo civilizacijski i kulturno. Dijelimo stoljeća zajedničke povijesti. Stoga postoji i želja da se ta pripadnost i formalizira.“, rekao je Stazić. Naglasio je kako se nadamo da ćemo biti dostojna članica Europske unije. Istaknuo je trud hrvatske Vlade te kazao kako se nadamo da će se prvi rezultati vidjeti već 2013. godine, jer "kad se netko uporno i pošteno trudi, rezultati ne mogu izostati", zaključio je Stazić.

Frederik Vahlquist prenio je potpredsjedniku Hrvatskoga sabora ideje za budućnost širenja gospodarske suradnje između naših zemalja, uspostavljeni su kontakti i radi se na industrijskim projektima koji će imati budućnost. Istaknuo je kako puno švedskih tvrtki planira investirati dogodine u Hrvatskoj, što je pokazatelj povjerenja koje Švedska ima u Hrvatsku, koju dugoročno vidi kao svog vjerodostojnog partnera

Autor: Služba za medije