Potpredsjednik Sabora Reiner nazočio obilježavanju 73. godišnjice nezavisnosti Republike Indonezije

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner nazočio je u ponedjeljak, kao počasni gost veleposlanika Republike Indonezije Sjachroedina Zainala Pagaralama, prijmu u prigodi obilježavanja 73. godišnjice nezavisnosti Republike Indonezije.

Potpredsjednik Sabora Reiner uvodno se obratio nazočnima te ukazao na potencijale suradnje Hrvatske i Indonezije, s posebnim naglaskom na bolju gospodarsku razmjenu u području infrastrukture, brodogradnje, farmaceutike, IT sektora, tekstilne, obrambene i prehrambene industrije. Pohvalio je odlične odnose dvaju parlamenata te čestu komunikaciju najviših parlamentarnih dužnosnika.
 
-Hrvatska vlada aktivno radi na poboljšanju investicijske klime u Republici Hrvatskoj koja bi znatno olakšala ulaganja indonezijskih tvrtki u hrvatsko gospodarstvo, rekao je potpredsjednik Sabora te dodao kako hrvatske luke Rijeka, Zadar i Ploče mogu poslužiti kao svojevrsna prirodna vrata za plasiranje indonezijskih proizvoda na tržište središnje i jugoistočne Europe. 

U nastavku obraćanja, akademik Reiner pohvalio je suradnju sveučilišta dvaju zemalja, povezivanje lokalnih zajednica, poput bratimljenja Zagreba i indonezijskog grada Semaranga te ukazao na mogućnosti suradnje u sektoru turizma, koju bi svakako ubrzalo potpisivanje Memoranduma o suradnji u području turizma te uspostava izravnih zračnih linija između Hrvatske i Indonezije.

Svečanosti obilježavanja 73. godišnjice nezavisnosti Republike Indonezije prisustvovao je i član Savjetodavnog vijeća predsjednika Republike Indonezije Agum Gumelar te brojni veleposlanici i državni dužnosnici RH.
 

Autor: Ured potpredsjednika Sabora