Potpredsjednik Sabora Reiner primio izaslanstvo Mladeži Europske pučke stranke

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je u četvrtak izaslanstvo Mladeži Europske pučke stranke (Youth of the European People's Party - YEPP) - potpredsjednika YEPP-a Andrianosa Giannoua, glavnu tajnicu YEPP-a Andreu Vodanović i Moniku Kalkusovu. 
  
Obraćajući se izaslanstvu YEPP-a, potpredsjednik Reiner je izrazio zadovoljstvo angažmanom mladih generacija u politici, posebice europskoj. – Odnosi u Europi su složeniji nego prije nekoliko godina, Europska unija suočava se s brojnim izazovima koji će dovesti do promjena u EU-u , a mlade generacije političara morat će se baviti tim izazovima, rekao je Reiner. 

Glavna tajnica YEPP-a Andrea Vodanović izvijestila je kako YEPP sudjeluje u pripremi organizacije kongresa o jedinstvenom tržištu Europske unije koji će se održati u Dubrovniku, a koji bi trebao okupiti oko 250 članova iz 47 država svijeta. – Budućnost Europe, gospodarska pitanja, transport i digitalna Europa, bit će u fokusu rasprava, rekla je Vodanović. - Svojim djelovanjem na terenu želimo ohrabriti mlade ljude da budu aktivniji na političkome planu, a posebice mlade parlamentarce i članove lokalnih vijeća, naglasila je.

Uz potpredsjednika Reinera sastanku su bile nazočne i zastupnice Branka Juričev-Martinčev, Marijana Balić, Dragica Roščić te zastupnik Mato Franković.

Autor: Služba za medije