Potpredsjednik Sabora Robert Podolnjak nazočio na otvorenju izložbe fotografija o životu utemeljitelja indijskoga Ustava

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Robert Podolnjak nazočio je u četvrtak, kao izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora, na otvorenju izložbe fotografija o životu utemeljitelja indijskoga Ustava Bhimraa Ramđija Ambedkara u Državnome arhivu u Zagrebu. 

Izložbu je organiziralo Veleposlanstvo Republike Indije u suradnji sa zastupnikom dvanaest nacionalnih manjina i voditeljem Hrvatsko-indijske međuparlamentarne skupine prijateljstva Veljkom Kajtazijem. 

Na otvorenju izložbe prigodne govore održali su indijski veleposlanik Sandeep Kumar, Veljko Kajtazi i potpredsjednik Sabora Robert Podolnjak. 

Izložba će nakon postavke biti darovana Hrvatskomu saboru. Zahvalivši na daru, Podolnjak je izrazio uvjerenje kako će tradicionalno dobre odnose Hrvatske i Indije dodatno produbiti i ojačati aktivnosti međuparlamentarnih skupina prijateljstva dviju zemalja. 

Dr. Bhimrao Ramđi Ambedkar, kao tvorac indijskoga Ustava i borac za prava obespravljenih, imao je snažan utjecaj na izgradnju moderne indijske države te je ostavio neizbrisiv trag u povijesti indijskoga naroda. 
 

Autor: Ured potpredsjednika Sabora