Potpredsjednik Sabora Željko Reiner nazočio na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Korčule

Korčula – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner, kao izaslanik predsjednika Sabora, nazočio je svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koručule, održanoj u subotu u povodu obilježavanja Dana Grada i proslave blagdana svetoga Todora, suzaštitnika Grada Korčule.

Na sjednici su dodijeljena javna priznanja Grada Korčule najzaslužnijim Korčulanima u 2017. te su proglašeni najbolji sportaši u 2016. godini. Gradonačelnik Korčule Andrija Fabis tom je prigodom najavio planirane projekte za iduće četiri godine, a među kojima izgradnju nove škole i dječjeg vrtića, uređenje Gradskog muzeja te izgradnju nove luke uz Pelješki most.

Akademik Željko Reiner među ostalim je istaknuo kako i manji projekti mogu biti veliki za stanovnike. Naveo je mnoga uređenja šetnica, plaža, kružnog toka, dječjih igrališta. Ohrabrujuće je, spomenuo je, da Korčula u demografskom razvoju bilježi bolje rezultate i mnogi mladi ostaju na otoku.

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Korčule nazočio je i Branko Bačić, kao izaslanik predsjednika Vlade RH, a koji je tom prigodom pak naglasio kako prometna i infrastrukturna budućnost postaju stvarnost, istaknuvši vrijednosne odrednice novog Zakona o otocima po mjeri svih građana i otočana.

Autor: Hina/Služba za medije