Potpredsjednik Sabora Željko Reiner primio izaslanstvo Odbora za turizam njemačkog Bundestaga

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner sastao se s izaslanstvom Odbora za turizam njemačkog Bundestaga koje predvodi predsjednik tog Odbora Klaus Brähmig.

U uvodnim riječima potpredsjednik Reiner iznio je podatke iz područja turizma koji ukazuju na činjenicu da je Njemačka najjači hrvatski partner koji uz 23 posto noćenja zauzima prvo mjesto. Brojke nadalje pokazuju da je Njemačka po važnosti drugi najvažniji hrvatski gospodarski partner, a politički bilateralni odnosi sve su jači. Istaknuo je i važnost brojnih Hrvata koji žive u Njemačkoj i predstavljaju most prijateljstva. Založio se i za jačanje parlamentarne suradnje.

Klaus Brähmig, koji predvodi veliko i ugledno izaslanstvo, sa zadovoljstvom je priopćio kako u njemačkom parlamentu postoji velik interes za Hrvatsku, interes o njenom napretku na putu prema Europskoj uniji, te je stoga ovo putovanje dugo i pomno planirano. Predsjednik njemačkog Odbora uvodno je prenio srdačne pozdrave predsjednika njemačkog Bundestaga Norberta Lammerta te istaknuo blisku povezanost dvaju parlamenata. Naglasio je važnost intenzivne suradnje na specifičnim područjima gdje susreti parlamentaraca uvelike mogu pridonijeti suradnji. U Njemačkoj postoji izrazito pozitivno ozračje vezano uz ulazak Hrvatske u Europsku uniju koje ne smiju pokvariti nikakve „treće strane“, kao što su najčešće mediji.

Istaknuo je kako je nakon susreta s ministrom turizma Republike Hrvatske Veljkom Ostojićem i predsjednikom Odbora za turizam Hrvatskoga sabora Goranom Beusom Richemberghom uvjeren da je hrvatski turizam u dobrim rukama, a razvijaju se i vizije za budućnost. Pohvalio je hrvatske predispozicije za turizam, ljudski faktor te pravac kojim Hrvatska ide na tom polju. 

Autor: Služba za medije