Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković posjetio Međunarodni sajam 27. Zagorski gospodarski zbor u Krapini

Krapina - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković boravio je u Krapini, gdje je posjetio Međunarodni gospodarski sajam 27. Zagorski gospodarski zbor koji se održava u sklopu tradicionalne manifestacije “Tjedan kajkavske kulture”.

Na sajmu se predstavlja više od 250 izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, a ovogodišnja županija partner Zagorskog gospodarskog zbora je Varaždinska županija. 

- Ovo je jedna manifestacija koja pokazuje snažnu povezanost današnjeg Zagorja sa svojom tradicijom i identitetom, koja pokazuje plemenitost ovog kraja i domoljublje koje je vezano uz tihe, vrijedne ljude. Ovdje ima jako puno uspješnih malih, srednjih i velikih poduzetnika, Krapinsko – zagorska županija  vrlo je uspješna kada je u pitanju malo i srednje poduzetništvo, izvoz iz ove županije je puno veći nego uvoz. Izvozi se na tržišta Njemačke, Austrije, Slovenije, Italije, a proizvodi ovih ljudi pokazuju da su i konkurentni i dovoljno kreativni da mogu konkurirati najjačim svjetskim ekonomijama i na tome im treba čestitati i dati snažnu potporu – istaknuo je Jandroković. 

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković ujedno je pokrovitelj Tjedna kajkavske kulture – njezine manifestacije “U ozračju KAJ-a” kojom se u Krapini, srcu KAJ-a, predstavljaju gradovi i općine kajkavskog govornog područja iz drugih dijelova Hrvatske.