Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković posjetio Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima u Rimu

Rim - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u Rimu je posjetio Hrvatsku crkvu sv. Jeronima i Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima, crkvenu ustanovu u kojoj borave svećenici iz hrvatskih biskupija koji studiraju na poslijediplomskim i drugim specijalističkim studijima na papinskim sveučilištima u Rimu. 

Predsjednik Sabora za susreta s rektorom Božom Radošem i hrvatskim svećenicima istaknuo je kako Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima ima veliko duhovno i kulturno značenje za cjelokupni hrvatski narod te da ova ustanova kroz povijest svjedoči o povezanosti Hrvata sa Svetim Ocem, Vatikanom i katoličanstvom. 

- Želim zahvaliti Zavodu na svemu što čini u očuvanju veza između hrvatskog naroda i Katoličke crkve i na svemu što je učinjeno na očuvanju hrvatskog identiteta, kulture i pripadnosti Katoličkoj crkvi, istaknuo je predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković te dodao kako ovo mjesto svjedoči i o povijesti hrvatskoga naroda, jer je mnogo Hrvata ovdje našlo svoje utočište tijekom vremena kada su bili progonjeni i kada nisu mogli živjeti slobodno u Hrvatskoj. 

Rektor Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima Bože Radoš upoznao je predsjednika Sabora s poviješću hrvatske zajednice u Rimu te s aktivnostima Zavoda u kojemu danas boravi dvadeset pet svećenika koji studiraju na različitim papinskim sveučilištima.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora