Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio izaslanstvo odbora za europske poslove austrijskog Parlamenta

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je izaslanstvo odbora za europske poslove Nacionalnog vijeća i Saveznog vijeća austrijskog Parlamenta, predvođeno predsjednicima Reinholdom Lopatkom i Christianom Buchmannom koji su u radnom posjetu Hrvatskoj.

Sugovornici su ocijenili bilateralne odnose odličnima, tradicionalno prijateljskim i vrlo sadržajnima na svim razinama vlasti i na mnogim područjima.

Daljnjem razvoju odnosa pridonijet će i parlamentarna suradnja pri čemu je važna i redovita odborska suradnja o pitanjima od zajedničkog interesa kao i suradnja na razini predsjednika parlamenata. Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković ponovio je poziv predsjedniku Nacionalnog vijeća austrijskog Parlamenta za posjet Hrvatskoj. 

Razgovaralo se i o svim aktualnim temama u Europskoj uniji, a predsjednik Sabora Jandroković upoznao je austrijske kolege s hrvatskim prioritetima tijekom budućeg predsjedanja Vijećem EU-a – gospodarski rast i zapošljavanje; povezanost; sigurnost i proširenje. Razmijenjena su također mišljenja i o situaciji u jugoistočnoj Europi, s posebnim osvrtom na BiH.

Autor: Ured predsjednika Sabora