Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj koje je predvodio predsjednik VAD-a Stipe Jukić.

Izaslanstvo je predsjedniku Sabora uputilo poziv za ovogodišnju 303. Sinjsku alku te ga izvijestilo o pripremama za to predstojeće viteško alkarsko natjecanje koje će se održati 5. kolovoza 2018. godine u Sinju.  

Predsjednik Sabora zahvalio je Viteškom alkarskom društvu na promicanju hrvatske kulturno-povijesne baštine i identiteta i iskazao punu potporu toj manifestaciji nacionalne važnosti koja je uvrštena na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, te je potvrdio svoj dolazak na ovogodišnju Alku.

Razgovaralo se i o brojnim aktivnostima i projektima Alkarskog društva, a predsjednik VAD-a Stipe Jukić  u tom kontekstu je istaknuo kako će ovogodišnja Alka imati nove tribine financirane sredstvima iz EU fondova. 

Sugovornici su zajednički naglasili kako je Sinjska alka, osim kulturno-povijesni, i važan hrvatski nacionalni turistički događaj, a njezinu međunarodnu prepoznatljivost dodatno je potvrdila i prestižna nagrada Europske unije za kulturnu baštinu Europa Nostra, koju je ovih dana u Berlinu dobio Muzej Sinjske alke. 

Na sastanku su sudjelovali i zamjenik predsjednika Viteškog alkarskog društva Dinko Bošnjak, tajnik društva Ivan Nasić, alkarski vojvoda Boško Ramljak, alajčauš Ivica Filipović Grčić, arambaša Ivo Vukasović te zamjenik gradonačelnice Sinja Denis Glavan. 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora