Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio predsjednika Republike Azerbajdžana Ilhama Aliyeva

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je predsjednika Republike Azerbajdžana Ilhama Aliyeva koji je u službenom posjetu Hrvatskoj. 

Predsjednik Sabora Jandroković čestitao je azerbajdžanskom predsjedniku 100-godišnjicu postojanja demokratske Republike Azerbajdžan.
Sugovornici su ocijenili obostrane odnose dobrima i prijateljskima. Deklaracija o strateškom partnerstvu temelj je za produbljivanje odnosa na svim područjima čemu će dodatno pridonijeti i otvaranje hrvatskog Veleposlanstva u Bakuu. 

Razgovaralo se i o osnaživanju parlamentarne suradnje u okviru međuparlamentarnih skupina prijateljstava, a predsjednik Sabora prihvatio je poziv predsjednika da uskoro posjeti Azerbajdžan.

Kada je riječ o gospodarskoj suradnji, sugovornici su suglasni da postoje veliki potencijali za njezino unapređenje i povećanje trgovinske razmjene. Osnivanje Međuvladinog povjerenstva za gospodarsku suradnju poticaj je za snažniju suradnju dviju država, na mnogim područjima od obostranog gospodarskog interesa. U tom kontekstu, razgovaralo se i o energetskoj sigurnosti te o projektima od zajedničkog interesa.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora