Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio predsjednika Švicarske Konfederacije Uelija Maurera

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je predsjednika Švicarske Konfederacije Uelija Maurera.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković i predsjednik Švicarske Konfederacije Ueli Maurer ocijenili su bilateralne odnose prijateljskim, uz odličnu bilateralnu suradnju na mnogim područjima. Naglasili su potrebu za njihovim daljnjim osnaživanjem i daljnjim intenziviranjem dijaloga na svim razinama. U tom kontekstu, istaknuta je i potreba redovne parlamentarne razmjene posjeta na razini odbora, skupina prijateljstava i predsjednika parlamenata.

Dvojica predsjednika istaknuli su da hrvatski iseljenici, dobro integrirani u švicarsko društvo, predstavljaju važnu poveznicu između dviju zemalja te da mogu pridonijeti daljnjem produbljivanju gospodarskih odnosa. Izraženo je zadovoljstvo porastom robne razmjene te brojem švicarskih turista u Hrvatskoj.

Naglašeno je da postoje niz područja od zajedničkog interesa za daljnji razvoj gospodarske suradnje, od farmaceutske, prehrambene, fine mehaničke i elektroničke industrije do enogastronomije i turizma.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković izvijestio je predsjednika Švicarske konfederacije Maurera o programu i prioritetima hrvatskog predsjedanja Europskom unijom, a razmijenjena su mišljenja i o aktualnim europskim temama.