Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio veleposlanicu Japana Misako Kaji

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je veleposlanicu Japana Misako Kaji. 

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković zahvalio je veleposlanici Misako Kaji i japanskom Parlamentu na izvrsnoj organizaciji službenog posjeta Japanu tijekom kojeg je održano niz sastanaka na najvišoj razini – audijencija kod carskog para te sastanci s premijerom, predsjednicima obaju domova japanskog Parlamenta, skupinom prijateljstva, ministrima vanjskih poslova i infrastrukture, prometa i turizma, gradonačelnikom Hirošime te guvernerom i zamjenikom gradonačelnika Kyota. Na svim vrlo sadržajnim sastancima potvrđeni su izvrsni i prijateljski politički odnosi te želja za njihovim daljnjim produbljivanjem. Predsjednik Sabora Jandroković i veleposlanica Kaji složili su se da službeni posjet Japanu predstavlja odličnu osnovu na kojoj obje zemlje mogu dalje graditi svoje bilateralne odnose.

U svjetlu intenziviranja parlamentarne suradnje, predsjednik Hrvatskoga sabora ponovio je poziv predsjednicima oba doma japanskog Parlamenta te međuparlamentarnoj skupini prijateljstva za posjetom Hrvatskoj. 

Na području gospodarske suradnje, istaknuti su pozitivni primjeri japanskih ulaganja u Hrvatskoj te izražena želja da se oni osnažuju, posebno na području turizma te infrastrukturnih projekata u željezničkom, zračnom i lučkom prometu.

Autor: Ured predsjednika Sabora