Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se s predsjednikom Parlamenta Albanije Gramozom Ruçijem

Budva - Uoči Konferencije predsjednika parlamenata država sudionica Jadransko-jonske inicijative, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se s predsjednikom Parlamenta Albanije Gramozom Ruçijem.
 
Bilateralni odnosi ocijenjeni su tradicionalno prijateljskim i vrlo dobrim, bez otvorenih pitanja. Predsjednik Sabora Jandroković istaknuo je potporu Hrvatske europskoj perspektivi Albanije. Naglasio je da Hrvatska snažno podržava reformske napore Albanije radi otvaranja pregovora o članstvu u EU-u te da je, uz političku potporu, spremna nastaviti pružati i stručnu i tehničku pomoć. U tom smislu, Hrvatski sabor je, na temelju svojih iskustava iz pristupnog procesa, otvoren za prijenos iskustva i ekspertize, na zastupničkoj i administrativnoj razini. Također, radi dodatnog osnaživanja parlamentarne suradnje, predsjednik Jandroković pozvao je u posjet Hrvatskoj predsjednika albanskog Parlamenta Ruçija.

Predsjednik albanskoga Parlamenta Ruçi upoznao je predsjednika Hrvatskog sabora s političkom situacijom u Albaniji. Sugovornici su se složilli da je Jadransko-jonska inicijativa dobar okvir za suradnju u Jadransko-jonskoj regiji.