Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se s predsjednikom Gornjeg doma japanskog parlamenta Chuichijem Dateom

Tokio – Nakon sastanka s predsjednikom Zastupničkog doma Oshimom, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković razgovarao je s predsjednikom Gornjeg doma japanskog parlamenta Chuichijem Dateom.

Potvrđeni su dobri, prijateljski odnosi između dviju zemalja sa željom da ih se unapređuje na svim područjima.

Posebno je iskazan interes za osnaživanjem parlamentarne suradnje, a posebice suradnje u okviru međunarodnih foruma u kojem sudjeluju izaslanstva obaju parlamenata.

Predsjednik Sabora Jandroković pozvao je predsjednika doma Chuichija Datea u posjet Hrvatskoj.

 

Jandroković s Japansko-hrvatskom parlamentarom skupinom prijateljstva


Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković završio je posjet japanskom parlamentu sastankom sa skupinom prijateljstva s Hrvatskom, na čelu s voditeljem skupine zastupnikom Nobuom Kishijem.

Predsjednik Sabora Jandroković zahvalio je članovima skupine na njihovom osvjedočenom prijateljstvu i simpatijama za Hrvatsku i hrvatski narod te svemu što čine za osnaživanje odnosa između dviju zemalja i upoznavanju dviju kultura i običaja.

Dokaz tomu je i niz aktivnosti i inicijativa koje je skupina organizirala, posebno u povodu obilježavanja 25. obljetnice diplomatskog priznanja.

Zaključeno je da je potrebno stalno njegovati parlamentarnu suradnju između dviju zemalja te je u tom smislu dogovorena redovita razmjena posjeta skupina prijateljstva.