Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio brzojav sućuti obitelji hrvatskog kazališnog, televizijskog i filmskog glumca Žarka Potočnjaka

„Poštovana obitelji,

s iskrenom žalošću primio sam vijest o smrti gospodina Žarka Potočnjaka te Vam uime Hrvatskoga sabora te svoje osobno izražavam duboku sućut i iskreno suosjećanje.

Gospodina Potočnjaka pamtit ćemo kao jednog od najdugovječnijih hrvatskih kazališnih, televizijskih i filmskih glumaca te najomiljenijih lica s pozornice i ekrana. Svoj vrhunski glumački talent dokazao je u brojnim predstavama sa zapaženim ulogama, posebice u Glumačkoj družini Histrion kojoj je bio i suutemeljitelj. Značajan pečat karijeri svakako mu je dala i titula dramskog prvaka u Hrvatskom narodnom kazalištu. 

Hrvatska publika ostala je bez legendarnog glumca koji je oživotvorio raznovrsne uloge u velikom broju igranih filmova, televizijskih projekata, drama i serija. Kao vrsnog interpretatora komičnih i tragikomičnih uloga, pratili smo ga kroz jubilarnih pedeset godina karijere, tijekom koje je zasluženo primio mnogobrojne nagrade za svoj rad. 

S divljenjem i poštovanjem ćemo ga se sjećati svi mi koji smo uživali u njegovim jedinstvenim nastupima.

Poštovana obitelji, primite još jednom izraze iskrene sućuti.“