Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković sudjelovao na obilježavanju Dana Općine Dubrava i Župe svete Margarete

Dubrava - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na obilježavanju Dana Općine Dubrava i Župe svete Margarete  te je tim povodom svečano otvorio tamošnji novoizgrađeni Kulturni centar. Čestitajući svim žiteljima  Dubrave njihov dan istaknuo je kako mu je velika čast biti upravo u ovoj Općini koja je ugostila Hrvatski sabor 1527. godine.

Otvarajući Kulturni centar, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković  rekao je: „Ovaj Kulturni centar bitan je radi razvoja općine i svih potreba koje imaju stanovnici za novim sadržajima. Danas moramo slijediti trendove velikih gradova kako bismo zadržali mlade, osigurali uvjete za njihov ostanak i držali korak s razvijenim svijetom.“ Dodao je kako je ovaj projekt sufinanciran EU sredstvima te je to dokaz kako nam članstvo u EU donosi dobrobiti. „Ponosan sam na općinu Dubrava zbog njezine bogate povijesti u izgradnji naše domovine koju moramo i dalje graditi čuvajući identitet, tradiciju i vrijednosti, ali isto tako odgovarajući na izazove 21. stoljeća“, naglasio je Jandroković.

Načelnik općine Dubrava Tomislav Okroša istaknuo je kako će se prostorije Centra dati na korištenje udrugama iz područja kulture za potrebe njihovih sastanaka, radionica i događanja. „Iznimna mi je čast da na današnji dan imamo priliku otvoriti ovaj centar koji će biti od koristi svim stanovnicima šireg dubravskog područja. Ovo je velika investicija s kojom ćemo znati raspolagati. Danas je velik dan za Dubravu, kultura je oduvijek u njoj živa i ovdje će živjeti i dalje“, rekao je načelnik Okroša.

Kulturni centar  izgrađen je putem EU projekta i sufinanciran iz Programa ruralnog razvoja, Mjere  „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ ukupne vrijednosti od 4,4 milijuna kuna, uz iznos potpore iz EU sredstava od 3, 4 milijuna kuna.

Predsjednik Sabora Jandroković zatim je sudjelovao i na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Dubrave te je tom prigodom posebne čestitke uputio i svim vrijednim mještanima - dobitnicima priznanja i zahvalnica u povodu njihova dana Općine.