Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković uputio brzojav sućuti u povodu smrti nekadašnjeg zapovjednika Hrvatske ratne mornarice viceadmirala Karduma

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora uputio je brzojav sućuti obitelji u povodu smrti nekadašnjeg zapovjednika Hrvatske ratne mornarice viceadmirala Zdravka Karduma:

„Poštovana obitelji Kardum, s iskrenim žaljenjem sam primio vijest o iznenadnom odlasku gospodina Zdravka Karduma. U ovom teškom trenutku, izražavam Vam iskrenu sućut uime Hrvatskoga sabora i svoje osobno.

Nakon dugogodišnje vojne izobrazbe, izbijanjem rata u Hrvatskoj i početkom velikosrpske agresije dragovoljno se priključio hrvatskoj vojsci. Bio je jedan od glavnih organizatora obrane Splita, Splitskog kanala i Kaštelanskog zaljeva 1991. godine, kada je ostvarena prva velika pobjeda Hrvatske ratne mornarice koja je dovela do deblokade hrvatskih luka. Sudjelovao je i u operacijama Maslenica i Oluja, a nakon Domovinskog rata ostao je u Oružanim snagama. Kao zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, a potom i kao zapovjednik Obalne straže, nastavio je profesionalno raditi na unapređivanju obrambenih sposobnosti te zaštiti prava i interesa Republike Hrvatske na moru.

Nositelj je Reda hrvatskog trolista, Spomenice domovinskog rata i Spomenice domovinske zahvalnosti, te je više puta pohvaljen i nagrađen. Nemjerljiv je doprinos viceadmirala Karduma u stvaranju i razvoju Hrvatske ratne mornarice. Njegovo domoljublje, veliko znanje i uzorna služba ostaju kao poticaj svim budućim časnicima, mornarima i kadetima. 

Poštovana obitelji, još jednom primite izraze iskrene sućuti.“