Predsjednik Odbora za europske poslove Milošević primio zastupnika u francuskoj Nacionalnoj skupštini Petita

Zagreb - Predsjednik saborskoga Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević sastao se u ponedjeljak s Frédéricom Petitom, zastupnikom u Nacionalnoj skupštini Francuske Republike koji je izabran u 7. izbornoj jedinici Francuza u inozemstvu.

Zastupnik Petit je kratko predstavio način izbora zastupnika iz jedanaest izbornih jedinica Francuza u inozemstvu naglasivši kako svaka izborna jedinica ima jednog predstavnika u Nacionalnoj skupštini. Kako njegova izborna jedinica uz Hrvatsku obuhvaća još petnaest država središnje i istočne Europe, teme sastanka bile su prije svega usmjerene na geografsko područje koje pokriva, a posebno se govorilo o gospodarstvu, političkim odnosima, energetici, infrastrukturi, digitalizaciji i prometnoj povezanosti.

Milošević i Petit razmijenili su i mišljenja o nizu drugih tema: od poslovanja na europskom tržištu do funkcioniranja Unije, problemu jednosmjerne mobilnosti, odnosno odlasku mladih visokoobrazovnih kadrova iz srednje i istočne Europe u zapadne države i europskom gospodarstvu općenito. Jedna od tema o kojoj se u nastavku razgovaralo bila je i Inicijativa triju mora koju su sugovornici ocijenili kao dobru platformu i način povezivanja cijele Europe, posebice kroz uspostavu energetskih koridora, ali i izgradnju prometne i komunikacijske infrastrukture. – Povezivanje ljudi, ulaganje u promet, povezanost i gospodarstvo u cjelini ključ je uspjeha, zaključili su Milošević i Petit.

Autor: Služba za medije