Predsjednik Odbora za obranu Igor Dragovan primio ministra obrane Ukrajine Stepana Poltoraka

Zagreb - Predsjednik Odbora za obranu Igor Dragovan te potpredsjednik Odbora Anđelko Stričak primili su u utorak ministra obrane Ukrajine generala Stepana Poltoraka s izaslanstvom. Sastanku je nazočio i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević.

Bilateralni odnosi Hrvatske i Ukrajine, posebice suradnja na području obrambene industrije te uloga i djelovanje saborskoga Odbora za obranu, bile su središnje teme sastanka.

Predsjednik Odbora Dragovan istaknuo je kako prijateljske odnose Hrvatske i Ukrajine treba dodatno unaprijediti na brojnim područjima, a kroz suradnju obrambenih industrija otvoriti prostor za jačanje gospodarske suradnje. Ponovio je podršku Hrvatske ukrajinskoj cjelovitosti i teritorijalnome integritetu i spremnost za daljnjom razmjenom iskustava na područjima od zajedničkog interesa. Upoznao je ministra Poltoraka s radom Odbora za obranu te s vrlo dobrom i konstruktivnom suradnjom Odbora s Ministarstvom obrane koja rezultira učinkovitim i brzim donošenjem značajnih strateških odluka i akata vezanih uz razvoj hrvatskih obrambenih snaga.

Ministar Poltorak, koji boravi u dvodnevnom posjetu Republici Hrvatskoj, zahvalio je na hrvatskoj podršci Ukrajini na međunarodnoj razini i založio se za produbljivanje i intenziviranje bilateralne suradnje. Izrazio je zadovoljstvo konkretnim planovima suradnje na području vojno-obrambene industrije i vojno-tehničke suradnje iznesenima tijekom dosadašnjih razgovora.

Autor: Služba za medije