Predsjednik Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Petar Selem primio Odbor za kulturu iranskog parlamenta

Zagreb - Predsjednik Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Petar Selem primio je u posjet Odbor za kulturu parlamenta Islamske Republike Iran. 

Predstavivši rad dvaju odbora, sugovornici su se složili da je kulturna suradnja važan temelj za izgradnju međusobnog poštovanja i uvažavanja. Kulturna suradnja između Hrvatske i Irana postoji, ali bi je trebalo intenzivirati i obogatiti novim aspektima, složili su se. Predsjednik Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Petar Selem predstavio je gostima presjek kulturnih događanja u Hrvatskoj kroz proteklu godinu, počevši od organizacije Tjedna iranske kulture u veljači do potpisivanja Programa kulturne suradnje između RH i IR Iran za 2009., 2010. i 2011. godinu u listopadu.

Glava tema razgovora bilo je pokretanje znanstvene suradnje na razini sveučilišta koja bi omogućila razmjenu studenata i profesora u sklopu programa gostujućih predavanja. Sugovornici su se obvezali poduzeti potrebne korake kako bi se ovaj projekt realizirao, a također je predložena organizacija zajedničkih okruglih stolova i konferencija koje bi istraživale bogatu povijest i kulturno naslijeđe obaju naroda.

Autor: Služba za odnose s javnošću