Predsjednik Odbora za ratne veterane Anušić primio kanadskog veleposlanika Maksymiuka

Zagreb - Predsjednik Odbora za ratne veterane Ivan Anušić susreo se u utorak s veleposlanikom Kanade Danielom Maksymiukom.

Veleposlanik Maksymiuk se uvodno osvrnuo na prikazivanje dokumentarnog filma „15 minuta – Masakr u Dvoru“ na javnoj televiziji u Ontariju rekavši kako nije riječ o službenom stavu kanadske vlade već o neprijateljskoj propagandi. –Hrvatska i Kanada su prijateljske države i saveznici, poštovanje i prijateljstvo između naših država važnije je od jednog dokumentarnog filma, zaključio je Maksymiuk.

Sugovornici su poželjnom ocijenili razmjenu iskustava dviju zemalja u skrbi o ratnim veteranima s ciljem poboljšanja njihova statusa.

Anušić je tijekom susreta važnim pitanjem označio sigurnosne izazove s kojima se Europa suočava te istaknuo kako Europa treba saveznike u Americi i Kanadi. U tom kontekstu razgovaralo se i o suradnji Hrvatske i Kanade u okviru NATO saveza. 
Razgovaralo se i o gospodarskoj suradnji dviju zemalja, pri čemu Maksymiuk hrvatsko iseljeništvo u Kanadi smatra najvažnijim mostom gospodarske suradnje, istaknuvši kako je Kanada zainteresirana za pomoć i ulaganja u područjima turizma, energetike i brodogradnje. 

Autor: Odbor za ratne veterane