Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Davorin Mlakar primio veleposlanicu Bosne i Hercegovine Renatu Paškalj

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Davorin Mlakar primio je u ponedjeljak veleposlanicu Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj Renatu Paškalj. 

Bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Hrvatske jako su dobri, a rješavanje otvorenih pitanja u interesu je obiju država, složili su se na početku sastanka predsjednik Odbora Mlakar i veleposlanica Paškalj.

Hrvatska snažno podupire Bosnu i Hercegovinu na njezinu putu prema europskim integracijama i spremni smo pružiti svu potrebnu pomoć u pregovaračkome procesu, posebno u usklađivanju zakonodavstva BiH sa zakonodavstvom EU-a, rekao je Mlakar. 

- Razmjena brojnih posjeta na najvišoj razini posljednjih mjeseci ukazuje na interes obiju država da se naši odnosi još više unaprijede te što prije pronađu rješenja za otvorena pitanja, rekla je veleposlanica Paškalj. Podsjetila je kako će se uskoro održati zajednička sjednicu dviju vlada te ubrzo potpisati i Sporazum o zaštiti okoliša, što je tek jedan u nizu sporazuma za koje se već dulje vrijeme očekuje konačno zaključenje.
 
Razgovaralo se i o drugim aktualnim pitanjima poput migracijske krize, ali i stanju odnosa Hrvatske i BiH s izvaneuropskim državama.
  
 
 

Autor: Služba za medije