Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac sastao se s francuskim veleposlanikom Jérômeom Pasquierom

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac primio je francuskog veleposlanika Jérômea Pasquiera. 

Sugovornici su uvodno razmijenili stajališta o bilateralnim odnosima Francuske i Hrvatske. Međusobni odnosi dviju zemalja su dobri i bez otvorenih pitanja, istaknuo je veleposlanik Pasquier. Podupiremo punopravno članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji, a francuski parlament će ratificirati hrvatski pristupni ugovor u što skorije vrijeme. 

Dvije zemlje bi trebale intenzivnije surađivati na polju kulture te poticati ekonomsku suradnju, slažu se Pasquier i Pupovac. Veleposlanik je istaknuo da Francuska radi na organizaciji dolaska francuskih poslovnih ljudi u Hrvatsku kako bi pokrenuli konkretne projekte na području ekonomske suradnje. 

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac u nastavku razgovora predstavio je francuskom gostu rad i aktivnosti Odbora u ovom sazivu Sabora. Odbor će raditi vrlo aktivno, kako na području aktivnosti vezanih uz vanjsku politiku, tako i na suradnji sa srodnim odborima drugih parlamenata. Očekuje se i kontinuirana suradnja s Odborom za vanjsku politiku francuskog parlamenta, kazao je predsjednik Odbora Pupovac. U kontekstu vanjske politike Odbor je fokusiran na Europu i Europsku uniju, a orijentiran je i na regiju s posebnim osvrtom na Bosnu i Hercegovinu te Srbiju. 

Sugovornici su zaključili razgovor osvrtom na političku situaciju u Francuskoj.

Autor: Služba za odnose s javnošću