Predsjednik Odbora za zaštitu okoliša i prirode Zmajlović sastao se s veleposlanikom Gruzije Kandelakijem

Zagreb - Predsjednik Odbora za zaštitu okoliša i prirode Mihael Zmajlović sastao se u utorak s veleposlanikom Gruzije u Republici Hrvatskoj Zazom Kandelakijem. Sugovornici su razmijenili mišljenja o mogućnostima suradnje Hrvatske i Gruzije. 

Zastupnik Zmajlović istaknuo je kako suradnja između Hrvatske i Gruzije postoji u području vinarstva s obzirom na to da hrvatski vinari uvoze gruzijske kvevri posude i u njima proizvode poznata hrvatska vina. Kako su kvevri posude poznate i kao kulturno dobro na popisu nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a, naglašena je nužnost suradnje na području kulture u ovoj godini koja je proglašena Europskom godinom kulturne baštine. 

Veleposlanik Kandelaki zahvalio je na sastanku i istaknuo kako je dosadašnja politička suradnja između Gruzije i Hrvatske vrlo dobra te kako je Hrvatska velika potpora Gruziji u procesu Istočnog partnerstva. S obzirom na dosadašnje međusobne susrete i službene posjete, veleposlanik je zaključio kako smatra da je i jačanje gospodarske suradnje između dviju država na području vinarstva poželjno i izgledno.
 

Autor: Odbor za zaštitu okoliša i prirode