Predsjednik Sabora Boris Šprem primio u nastupni posjet japanskog veleposlanika Masarua Tsujija

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem primio je u nastupni posjet veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj Masarua Tsujija s kojim je razgovarao o mogućnostima intenziviranja bilateralne suradnje u ozračju skorog ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Predsjednik Sabora zahvalio je Japanu na pomoći za razminiranje Hrvatske u ukupnom iznosu od 1,7 milijuna eura. Odnose Hrvatske i Japana ocijenio je izvrsnima i izrazio želju za povećanjem japanskih ulaganja u Hrvatsku. „Hrvatska je pred ulaskom u Europsku uniju. Time je zajamčena sigurnost u svakom pogledu pa i u pogledu ulaganja“, istaknuo je predsjednik Sabora Boris Šprem.

Japanski je veleposlanik zahvalio na pomoći koju je Hrvatska pružila Japanu nakon potresa i tsunamija u Fukushimi. Kazao je kako je Hrvatska poznata u Japanu zbog svoje ljepote i povijesnog nasljeđa, ali i da Japan u suradnji s Hrvatskom želi učiniti korak više od turizma. „Ulazak Hrvatske u Europsku uniju dobra je prilika za japanska ulaganja i pruža priliku Hrvatskoj da stvori povoljnije okruženje za investicije“, smatra veleposlanik Masaru Tsuji. Priliku za japanske investicije u Hrvatskoj vidi na području prometne infrastrukture.

Autor: Ured predsjednika Sabora