Predsjednik Sabora Gordan Jandroković sazvao Sabor na zasjedanje u srijedu, 16. siječnja

Zagreb - Nakon održane 24. sjednice Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković najavio je da nova saborska plenarna sjednica počinje 16. siječnja i trajat će do 12. travnja 2019., gotovo tri mjeseca. 

- Nastavit ćemo 24. travnja, nakon Uskrsa, i radit ćemo do 15. srpnja, s tim da ćemo zbog europskih izbora utvrditi koje dane neće biti plenarnog zasjedanja, rekao je predsjednik Sabora.

Na predstojećoj, prvoj ovogodišnjoj plenarnoj sjednici Sabora koja će početi u srijedu, 16. siječnja bit će više od 130 točaka dnevnoga reda, a započet će aktualnim prijepodnevom tijekom kojega će zastupnici postavljati pitanja Vladi Republike Hrvatske.

Na sjednici Predsjedništva Hrvatskoga sabora s klubovima zastupnika predstavljene su i izmjene rasporeda sjedenja zastupnika u Sabornici te Plan međunarodnih i europskih aktivnosti za 2019. godinu, koji će se ažurirati tijekom godine u skladu s novim međunarodnim obvezama, posebno u svjetlu priprema za hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije.