Predsjednik Sabora Gordan Jandroković sudjelovao na obilježavanju 24. godišnjice smrti Stjepana Sulimanca, prvog potpredsjednika Sabora

Turnašica - U povodu obilježavanja 24. godišnjice smrti prvog potpredsjednika Sabora Stjepana Sulimanca, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković položio je vijenac i zapalio svijeću na njegovom grobu na mjesnom groblju u Turnašici nedaleko od Pitomače.

- Sjećamo ga se kao vrsnog govornika, čovjeka koji je prenosio svoju emociju, strast i domoljublje na druge ljude i imao važnu ulogu u tom vremenu, istaknuo je  Jandroković dodajući da je Sulimanac bio jedan od utemeljitelja HDZ-a te jedan od čelnih ljudi podravskog kraja. -Bio je pučki tribun, a svi koji smo tada bili mlađi, sjećamo se njegovog osebujnog stila. On je zaista došao iz naroda i predstavljao narod, istaknuo je predsjednik Sabora Jandroković na obilježavanju 24. godišnjice smrti prvog potpredsjednika Sabora Stjepana Sulimanca.
 
Uz predsjednika Sabora, vijence su položili i počast Stjepanu Sulimancu odali i saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko- podravske županije Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović te zamjenik  načelnika Općine Pitomača Ivan Erhatić. Predsjednik Sabora posjetio je i spomen-sobu Stjepana Sulimanca koja se nalazi u područnoj školi koja nosi njegovo ime. U župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Turnašici za Stjepana Sulimanca služena je sveta misa zadušnica.

Stjepan Sulimanac, koji je član HDZ-a bio od samih početaka, odnosno Osnivačke skupštine 1989. godine, na prvim demokratskim izborima 1990. izabran je za zastupnika u Sabor. Kao najstariji zastupnik, 30. svibnja 1990., otvorio je konstituirajuću sjednicu višestranačkog Hrvatskog državnog sabora, kojom je i predsjedao, a kasnije je i obnašao dužnost potpredsjednika Sabora.

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina