Predsjednik Sabora Jandroković: Hrvatski sabor ove godine zasjedao najviše u proteklih deset godina

Zagreb - Hrvatski sabor danas je zaključio aktualnu, 10. sjednicu i redovito jesensko zasjedanje. - Bila je ovo najplodnija saborska godina. Skupno se zasjedalo 117 dana, najviše u proteklih deset godina, istaknuo je predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković obraćajući se na božićnom domjenku za zastupnike, zaposlenike Sabora i stalno akreditirane novinare te je svima zahvalio na suradnji. 

- Zahvalio bih svim zastupnicama i zastupnicima na vrijednom, predanom radu, na svim raspravama i polemikama koje smo vodili, kao i svim donesenim zakonima, vremenu koje su proveli ne samo na plenarnoj sjednici nego i na odborima, u svojim izbornim jedinicama, županijama, gradovima i općinama, rekao je Jandroković.

- Ova je godina po broju dana plenarne sjednice u zadnjih deset godina najplodnija. Plenarno smo zasjedali 117 dana, raspravljali otprilike 900 sati, donijeli oko 240 zakona i kada to usporedimo s parlamentima drugih država onda imamo iznadprosječan broj i radnih dana i radnih sati, naglasio je Jandroković napominjući kako u drugim parlamentima plenarna zasjedanja nisu toliko česta kao što su u Hrvatskom saboru.

- Posebno bih zahvalio i svim službenicima, namještenicima i zaposlenicima Hrvatskoga sabora na strpljenju, samozatajnosti i pomoći koju nam pružaju u radu. Oni su često žrtva naših višesatnih rasprava i zahvaljujem im na svim prekovremenim satima koje su odradili jer znam da im nije lako, istaknuo je.

- Zahvaljujem i predstavnicima medija, poštovanim novinarkama i novinarima, našim kamermanima, svima koji nas prate. Znam da ni vama nije lako, i vi imate svoju dinamiku, svoj ritam koji je sve brži i brži, informacije sve češće moraju biti ne više na dnevnoj, nego na osnovi sata, nekada i minute tako da imamo razumijevanja za to što ste ovdje prisutni. No, molim vas da i vi nekada imate razumijevanja za nas kada ne možemo reći sve što bismo možda željeli ili trebali i kada netko od nas možda reagira na način koji nije uvijek primjeren, obratio se i predstavnicima 'sedme sile'.

- Nadam se da smo u ovoj godini svi zajedno korektno surađivali i da smo pokazali visoku razinu međusobnog uvažavanja i tolerancije. Znalo se dogoditi i drugačije, ali ipak većinski je to bila godina u kojoj smo imali puno kvalitetnih rasprava i razmjena argumenata. Bilo je brojnih polemika, ponekad se prešla crta, ali zato je upravo vrijeme došašća vrijeme i kada možemo jedni drugima reći 'oprosti', naglasio je predsjednik Sabora Jandroković.

- Želim vam svako dobro u razdoblju pred nama, sretne i blagoslovljene božićne blagdane vama i vašim obiteljima i puno uspjeha u 2019. godini. Neka se međusobno poštujemo, uvažavamo, toleriramo jedni druge i međusobne razlike i onda sam siguran da će nam biti bolje i da će naša Hrvatska biti još bolja i uspješnija, a naši građani zadovoljni jer smo ovdje zbog njih, poručio je Jandroković.

Autor: Hina/Ured predsjednika Sabora