Predsjednik Sabora Jandroković na kulturnoj manifestaciji “Tjedan kajkavske kulture” u Krapini

Krapina - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković posjetio je Krapinu u kojoj se održava “Tjedan kajkavske kulture”-  najznačajnija kulturna manifestacija kajkavskog govornog područja.  

Od ove godine manifestacija koja ima za cilj njegovanje tradicije i kulture kajkavskog govornog područja, dobila je i novi program “U ozračju KAJ-a”, u kojemu se predstavljaju drugi gradovi kajkavskog govornog područja, a program je održan pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića.
 
Uoči retrospektivnog koncerta „Popevke zanavek“ 53. Festivala kajkavskih popevki novinarima je rekao da mu je omiljena popevka "Suza za zagorske brege" dok je za samu manifestaciju rekao da obilježava hrvatsku festivalsku tradiciju.

- Danas sam ovdje na festivalu Kajkavske popevke koji se održava 53. put.  Radi se o nečemu što je tradicija, jedan od festivala koji obilježava hrvatsku festivalsku tradiciju. Čestitam svima koji su ga organizirali i Gradu Krapini i Županiji, svim entuzijastima, volonterima koji sudjeluju u ovom velikom projektu, ponosan sam i sretan što sam ovdje, izjavio je predsjednik Sabora Jandroković uoči početka retrospektivnog koncerta.

U društvu domaćina gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića, župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara i saborskog zastupnika Žarka Tušeka obišao je Zagorski gospodarski zbor. Tom je prilikom istaknuo kako je ovaj kraj poznat po tradiciji obrtništva, zanatstva i po tome da se u Zagorju puno proizvodi i izvozi.

 - U ovoj županiji se više izvozi nego što se uvozi tako da vidim dosta optimizma. Vidim ljude koji vlastitom kreativnošću, organizacijom, kadrovima, mogu konkurirati na europskom i svjetskom tržištu, zaključio je Jandroković te dodao da ljudi u Zagorju zaslužuju svaku potporu države i lokalnih jedinica vlasti.

Autor: Hina/Ured predsjednika Sabora