Predsjednik Sabora Jandroković na svečanom obilježavanju 140. obljetnice rada Hrvatskome Crvenom križu uručio Povelju Hrvatskoga sabora za izniman doprinos u promicanju i ostvarivanju humanitarnih ciljeva

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na svečanom obilježavanju 140.obljetnice humanitarnog rada Hrvatskoga Crvenoga križa te na humanitarnom koncertu "Uz nas niste sami" u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Svečanost i humanitarni koncert održani su pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Hrvatskoga sabora, Vlade RH i gradonačelnika Grada Zagreba.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković na svečanosti je u prigodi 140. godišnjice utemeljenja i 65. obljetnice dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskoga Crvenog križa, uručio Povelju Hrvatskoga sabora Hrvatskome Crvenom križu kojom se odaje priznanje za izniman doprinos u promicanju i ostvarivanju humanitarnih ciljeva i zadaća na području zaštite i unaprjeđenja zdravlja, socijalne skrbi, zdravstvenog i humanitarnog odgoja te u zalaganju za poštovanje međunarodnoga humanitarnog prava i zaštitu ljudskih prava.

"Ono što radi Hrvatski Crveni križ mogao bi biti primjer svima nama - da vodimo računa o onima koji imaju slabiju zdravstvenu zaštitu i materijalne probleme zbog kojih ne mogu dostojanstveno živjeti. Na nama je obveza da takvim ljudima pomažemo i gradimo društvo utemeljeno na solidarnosti i brizi za drugog čovjeka", istaknuo je predsjednik Sabora Jandroković uručujući Povelju Hrvatskoga sabora predsjedniku Hrvatskoga Crvenog križa Josipu Jeliću i izvršnom predsjedniku HCK-a Robertu Marktu.

Nakon svečanog programa, predsjednik Sabora Jandroković uključio se, javljanjem na telefonske pozive građana u pozivnome centru, u humanitarnu akciju "Uz nas niste sami - za dostojanstven život" za prikupljanje sredstva za starije osobe u potrebi, kojima Hrvatski Crveni križ pomaže na terenu. Riječ je o humanitarnom projektu koji su pokrenuli Hrvatski Crveni križ i Hrvatska radiotelevizija, kako bi se pomoglo u poboljšanju uvjeta života 140 starijih osoba, lošega zdravlja i teškog imovinskog stanja koji žive u neodgovarajućim uvjetima, uglavnom u izoliranim područjima Hrvatske. 

Autor: Ured predsjednika Sabora