Predsjednik Sabora Jandroković na svečanom otvorenju „Memorijalnog centra Josipa Jovića“ u Aržanu

Aržano - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je na svečanom otvorenju „Memorijalnog centra Josipa Jovića“ u Aržanu.

Tom prigodom, predsjednik Sabora iskazao je u ime Hrvatskoga sabora i osobno poštovanje obitelji Jović te zahvalnost na žrtvi Josipa Jovića koju su podnijeli i svi njegovi bližnji.

Naglasio je također i značaj očuvanja kulture sjećanja na sve heroje Domovinskog rata, kao i na važnost prenošenja povijesne istine o veličanstvenoj pobjedi Hrvatske u nametnutom joj ratu, osobito među mlađim naraštajima.

Istaknuo je i kako je u vremenima promijenjenog međunarodnog poretka kad se u našem okruženju vode novi ratovi izrazito važno graditi stabilno i sigurno društvo, temeljeno na sjećanjima na istinita povijesna zbivanja kako bi se očuvala sloboda, mir i demokracija.

Dodao je kako je "Memorijalni centar Josip Jović" doprinos tome i zahvalio svima koji su sudjelovali u njegovoj realizaciji.

Memorijalni centar, koji će prenositi istinu o Josipu Joviću i Domovinskom ratu, financirali su Ministarstvo hrvatskih branitelja, Splitsko-dalmatinska županija i Općina Cista Provo u iznosu od 896 tisuća eura.

Uoči otvorenja Memorijalnog centra, predsjednik Sabora Jandroković položio je vijenac na grobu Josipa Jovića na mjesnom groblju u Aržanu.