Predsjednik Sabora Jandroković na zavjetnom euharistijskom slavlju svetkovine sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima

Sesvete - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na zavjetnom euharistijskom slavlju svetkovine svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima. Zavjetnu misu pred mnogobrojnim je okupljenim vjernicima u tamošnjoj Župi sv. Antuna Padovanaskog predvodio mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

Predsjednik Sabora Jandroković je uoči svete mise o tom omiljenom svetcu u hrvatskome narodu u kratkoj izjavi novinarima istaknuo kako je "Sv. Antun svetac koji štiti siromašne i potrebite, kao i stare ljude, a posebno je poznat i po tome da vam pomogne kada nešto izgubite da to pronađete. Iznimno mi je drago što sam danas ovdje".

Na blagdan Antunova, koji je zaštitnik Župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, tradicionalno se blagoslivljaju ljiljani koji su simbol sv. Antuna jer podsjećaju na čistoću koju je posjedovao taj svetac. Tako je i ove godine, iza svake mise koje su se održavale tijekom cijeloga dana, održan i blagoslov ljiljana i djece.