Predsjednik Sabora Jandroković najavio novu sjednicu Sabora za 19. siječnja

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković najavio je novu sjednicu Sabora za 19. siječnja nakon održane sjednice Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika. 

U izjavi za medije predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković najavio je kako će Sabor novu sjednicu početi u srijedu, 19. siječnja 2022. godine te će, kako sada stvari stoje, zasjedati dva mjeseca, a možda i nakon toga. Na predstojećoj sjednici zasad su 152 točke dnevnog reda, od kojih su 134 prenesene s prošle sjednice, a 18 je novih prijedloga. Dodao je kako je od 67 zakonskih prijedloga, 28 predložila Vlada, a ostali su prijedlozi pojedinih zastupnika ili klubova zastupnika. 

Epidemiološke mjere u Sabornici neće se mijenjati. Radit će se jednako kao i do sada, zastupnici će maske koristiti na mjestima gdje se sjedi, ne i za govornicom, rekao je predsjednik Sabora.

Na novinarsko pitanje jesu li blage epidemiološke mjere, koje Hrvatska ima, bile pogrešne s obzirom na nove epidemiološke prilike, kazao je kako je teško govoriti tko je učinio dobro, a tko ne s obzirom na to da i zemlje s visokim postotkom cijepljenih imaju velik broj zaraženih koronavirusom. Pokazuje se da cijepljeni, posebno oni tri puta, imaju značajno višu razinu zaštite, ne obolijevaju jako i ne umiru, kazao je. Još jednom je pozvao sve hrvatske građane da se drže epidemioloških mjera, nose masku, drže razmak i da se cijepe.

Hrvatski sabor će novu sjednicu početi uobičajenim 'aktualnim prijepodnevom'. Zastupnici će raspraviti i izvješće predsjednika Vlade o sastancima Europskog vijeća, izvješće o radu Stožera civilne zaštite te zahtjev za osnivanjem istražnog povjerenstva o korištenju europskih fondova. Najavio je i zakonske prijedloge vezane za Plan oporavka i otpornosti, paket socijalnih zakona te interpelacije oporbe vezane za obnovu, popis stanovništva i rad sustava civilne zaštite.

Autor: Hina/Ured predsjednika