Predsjednik Sabora Jandroković održao bilateralni sastanak s predsjednicom Nacionalnog vijeća Savezne skupštine Švicarske Kälin

Zagreb - Na marginama Prvog parlamentarnog summita Međunarodne krimske platforme, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je bilateralni sastanak s predsjednicom Nacionalnog vijeća Savezne skupštine Švicarske Irene Kälin.

Odnosi Hrvatske i Švicarske obostrano su okarakterizirani odličnima i partnerskima. Hrvatska zajednica koja živi u Švicarskoj daje dodatni doprinos razgranatosti bilateralnih veza među dvjema zemljama.  Iskazali su želju za nastavkom produbljivanja bilateralnih odnosa u svim područjima od zajedničkih interesa. Sugovornici su se složili u ocjeni važnosti parlamentarne diplomacije.

Predsjednik Jandroković i predsjednica Kälin potvrdili su snažnu potporu Ukrajini i solidarnost s njezinim narodom. Složili su se u tvrdnji da su ruskom agresijom na Ukrajinu narušena desetljeća mira, te potvrdili značaj demokracije i solidarnosti u vremenima u kojima živimo.

U završnom dijelu sastanka predsjednik Jandroković izvijestio je o napretku Hrvatske u dostizanju vanjskopolitičkih ciljeva ulaska u eurozonu, schengensko područje i OECD, čime Hrvatska zaokružuje svoj euroatlantski proces.