Predsjednik Sabora Jandroković predvodio saborsko izaslanstvo i položio vijenac na grobu dr. Ante Starčevića povodom 200. godišnjice njegova rođenja

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković predvodio je izaslanstvo Hrvatskoga sabora te položio vijenac i upalio svijeću na grobu dr. Ante Starčevića povodom 200. godišnjice njegova rođenja.

Predsjednik Jandroković tom je prigodom izjavio kako je dr. Ante Starčević bio jedan od najistaknutijih hrvatskih političara 19. stoljeća, te također i saborski zastupnik, intelektualac, publicist. Dodao je da je Starčević bio jedan od utemeljitelja hrvatske državotvorne misli, te političar koji je već u 19. stoljeću jasno kazao da hrvatski narod može do svoje slobode jedino kroz samostalnu, neovisnu i slobodnu hrvatsku državu. Svjestan trenutnog okruženja, Starčević je vizionarski predvidio događaje 20. stoljeća, a radi snažnog doprinosa oblikovanju hrvatske nacionalne svijesti, nazvan je Ocem domovine. 

Hrvatski sabor nastavit će iskazivati poštovanje istaknutim osobama koje su obilježile hrvatsku povijest, kao što smo se nedavno u Saboru prisjetili i Ivana Kukuljevića Sakcinskog koji je održao prvi govor na hrvatskom jeziku, rekao je predsjednik Jandroković. Zaključno je naglasio značaj ukazivanja, posebice mlađim naraštajima, na bremenit put koji je Hrvatska prošla do danas ostvarenih ciljeva kada imamo samostalnu, demokratsku, slobodnu i neovisnu državu.