Predsjednik Sabora Jandroković primio Betlehemsko svjetlo mira od predstavnika Saveza izviđača Hrvatske

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je Betlehemsko svjetlo mira od predstavnika Saveza izviđača Hrvatske.

Preuzimajući osobno šestu godinu zaredom Betlehemsko svjetlo od predstavnika izviđača predsjednik Sabora Gordan Jandroković izrazio je nadu kako će ono donijeti dobro, mir i radost u domove diljem Hrvatske i svijeta.

Zahvalio je predstavnicima Saveza izviđača što čuvaju tradiciju donošenja Betlehemskog svjetla u Hrvatsku, u što ulažu izniman trud i ljubav. Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da će ulaskom Hrvatske u schengenski prostor i donošenje Betlehemskog svjetla iz Beča sljedeće godine izviđačima biti znatno olakšano, obzirom na skorašnje ukidanje kontrola na granicama.

Predsjednik Sabora kazao je kako su ovog Došašća u Hrvatskoj prisutni pomiješani osjećaji. S jedne strane radosni smo i ponosni zbog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru, dok smo s druge strane pozvani na snažniju solidarnost s prijateljskim ukrajinskim narodom, izloženom brutalnim ratnim razaranjima.

Upravo je u kontekstu ruske agresije simbolika Betlehemskog svjetla mira još snažnija. Zadaća je političara da se svim raspoloživim metodama zalažu za pomoć ukrajinskom narodu u pravednoj borbi za slobodu, dok smo kao vjernici pozvani na ustrajnu molitvu za mir, istaknuo je predsjednik Hrvatskog sabora.

Betlehemsko svjetlo mira, smješteno pred Sabornicom podsjeća i na potrebu za više razumijevanja, međusobnog uvažavanja i tolerancije u hrvatskom Saboru i političkom životu u Hrvatskoj općenito, dodao je.

Glavni načelnik Saveza izviđača Hrvatske Boris Vujnović zahvalio je Hrvatskom saboru na trajnoj potpori, doprinosu i tridesetogodišnjem pokroviteljstvu ovog događaja, uručivši tim povodom prigodno priznanje predsjedniku Sabora Jandrokoviću.