Predsjednik Sabora Jandroković primio hrvatske međunarodne rukometne sudce Matiju Gubicu i Borisa Miloševića koji su sudili finale Svjetskog prvenstva

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je hrvatske međunarodne rukometne sudce Matiju Gubicu i Borisa Miloševića, koji su krunu svoje iznimno uspješne međunarodne karijere doživjeli suđenjem finalne utakmice na nedavno održanom Svjetskom rukometnom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj. 

Rukometni sudci Matija Gubica i Boris Milošević posljednjih deset godina uzastopno su proglašavani najboljim sudačkim parom u Republici Hrvatskoj, te su kao sudci IHF-a (International Handball Federation) i EHF-a (European Handball Federation) sudili na najvećim svjetskim natjecanjima u nizu finalnih i polufinalnih utakmica na Olimpijskim igrama, svjetskim i europskim rukometnim prvenstvima, Mediteranskim igrama, Ligama prvaka, utakmicama SEHA Lige  i mnogim drugima. 

Predsjednik Sabora Jandroković čestitao im je na iznimnoj međunarodnoj karijeri kojom također doprinose promociji i ugledu Hrvatske: - Želim iskazati poštovanje prema svemu onome što rade, uspjesima koje kao sudci ostvaruju. Obično primamo naše sportaše, pobjedničke ekipe, a ovaj put  su s nama sudci koji su isto tako sudjelovali u finalu jednog međunarodnog natjecanja, Svjetskog prvenstva u rukometu. Gospodin Gubica i gospodin Milošević  imaju vrlo bogatu karijeru, sude već 20 godina, i to na svjetskim, europskim, regionalnim i  nacionalnim natjecanjima, sudili su već i ranije niz finala, polufinala, velikih natjecanja, i to je nešto je što želim pohvaliti, naglasio je Jandroković. 

- Zahvaljujemo predsjedniku Hrvatskoga sabora što nas je primio i na ovaj nam način odao priznanje, to je još jedan dodatak našoj karijeri i nadam se da ćemo nastaviti u tako dobrom smjeru kao što je i dosad bilo, istaknuo je rukometni sudac Boris Milošević. Njegov kolega Matija Gubica dodao je kako uvijek na terenu nastoje dati sve od sebe, te da im je upravo stoga izuzetno drago kada to i na ovakav način bude prepoznato i nagrađeno.  

Činjenica što su nakon polufinala, sudili i najvažniju utakmicu -  finale nedavno održanog Svjetskog rukometnog prvenstva, dodatno je priznanje za nas, istaknuli su, a istovremeno je to veliko priznanje i za cjelokupni hrvatski rukomet. 

Predsjednik Sabora na upit novinara dodao je kako je i osobno, obiteljski vezan uz rukomet: - I otac i stric su igrali rukomet, imali velike karijere, otac je kasnije bio trener, a i sam sam se bavio rukometom, i kroz omladinsku reprezentaciju, tako da mi je to  posebno priraslo srcu. Svaki hrvatski sportski uspjeh, a posebno uspjeh rukometa za mene puno znači, kao i za sve Hrvate, jer mi volimo sport, rekao je predsjednik  Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković. 

Autor: Ured predsjednika Sabora