Predsjednik Sabora Jandroković primio predsjednicu Vlade Kraljevine Norveške Ernu Solberg

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je predsjednicu Vlade Kraljevine Norveške Ernu Solberg koja boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj. 

Na sastanku je potvrđeno da su bilateralni odnosi Hrvatske i Norveške vrlo dobri i prijateljski te da postoji niz područja na kojima je suradnja konkretna, ali i ona koja se mogu dodatno unaprijediti. Zajednički cilj je dodatno osnažiti gospodarsku suradnju. U tom kontekstu istaknute su gospodarske mogućnosti koje se Hrvatskoj pružaju u okviru Europskog gospodarskog prostora, njegovog financijskog mehanizma kao i bilateralnog Norveškog financijskog mehanizma. Predsjednica norveške Vlade Solberg istaknula je i područje turizma te činjenicu da je Hrvatska treća omiljena destinacija norveškim turistima. 

Sugovornici su također istaknuli važnost parlamentarne suradnje i mogućnosti njezinog daljnjeg intenziviranja. U tom smislu, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je poziv svojoj norveškoj kolegici da službeno posjeti Hrvatsku te potaknuo na osnaživanje suradnje parlamentarnih odbora i skupine prijateljstva. 

Razmijenjena su mišljenja i o sigurnosnoj situaciji u Europskoj uniji i u jugoistočnoj Europi.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora