Predsjednik Sabora Jandroković prisustvovao svečanom prijemu ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata

Knin - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković prisustvovao je prijemu ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata koji je u sklopu svečanog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 23. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Oluja" održan na Kninskoj tvrđavi.

Umirovljenim general-pukovnicima Anti Gotovini te Mladenu Markaču tom je prigodom odlikovanja - Velered kralja Petra Krešimira IV s lentom i Danicom, uručila predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Generali Gotovina i Markač odlikovani su za izniman doprinos neovisnosti i cjelovitosti Republike Hrvatske, izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine u obrambenom Domovinskom ratu, te za zasluge i uspjehe u izgradnji i zapovijedanju postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske.

"Na njega ću biti ponosan čitav život, primajući odličje u mojim mislima bili su moji suborci koji su mi tijekom Domovinskog rata domoljubno i profesionalno pomagali u građenju oružanih snaga RH koje su oslobađale branile našu domovinu od agresora", istaknuo je general Markač.

"Nama i generacijama koje rastu ostaje obveza briga sigurnosti, gospodarskom razvoju, socijalnoj pravdi i daljnjoj izgradnji demokratskih načela", poručio je general Gotovina.
  
 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina