Predsjednik Sabora Jandroković sastao se s potpredsjednicom bugarske Vlade i ministricom vanjskih poslova Zaharievom

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sastao se s potpredsjednicom bugarske Vlade i ministricom vanjskih poslova Ekatarinom Zaharievom koja boravi u službenom posjetu Hrvatskoj.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković i potpredsjednica bugarske Vlade Zaharieva ocijenili su bilateralne odnose prijateljskima i bez otvorenih pitanja što je potvrđeno u posljednje vrijeme razmjenom niza posjeta na visokoj razini. Naglasili su potrebu za njihovim daljnjim osnaživanjem kako na bilateralnom planu, tako i u kontekstu suradnje u EU-u i NATO-u. Istaknuta je i obostrana želja za daljnjim osnaživanjem parlamentarne suradnje. Predsjednik Sabora Jandroković izrazio je nadu da će se uskoro realizirati službeni posjet Hrvatskoj predsjednice bugarskog Sobranja Cvete Karajančeve.

Također, istaknuta je bliskost stajališta o aktualnim europskim temama, a predsjednik Sabora Jandroković upoznao je sugovornicu s programom i prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Predsjednik Sabora Jandroković i potpredsjednica bugarske Vlade Zaharieva razgovarali su i o sve boljoj gospodarskoj suradnji te mogućnostima za njezino daljnje unapređenje, posebno na području energetike, infrastrukture te novih inicijativa u zračnom prometu.