Predsjednik Sabora Jandroković sudjelovao na obilježavanju 140 godina turizma u Novom Vinodolskom

Novi Vinodolski - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na obilježavanju 140 godina turizma u Novom Vinodolskom, gdje je tim povodom održana i svečana sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog te je otvoren obnovljeni hotel Lišanj.

Predsjednik Sabora domaćinima je čestitao 140. obljetnicu organizirane turističke djelatnosti i otvaranje hotela te istaknuo da je Novi Vinodolski, s dugom turističkom tradicijom, perjanica turizma u tom dijelu Jadrana pa, nakon privatnog smještaja i kampova, kreće u razvoj kvalitetnijih hotela, već su otvorene dvije nove marine, uređuje se bribirska plaža. 

Dodao je kako je u prvih osam mjeseci u Hrvatskoj ostvaren rast turističkog prometa od oko pet posto te da je ove godine u turizam uloženo više od milijarde eura te izgrađeno 40-ak hotela s kategorijom četiriju ili pet zvjezdica.

Turizam postaje jedna od najvažnijih grana i treba još bolje treba povezati zelenu i plavu, odnosno kontinentalni i obalni dio Hrvatske, zaključio je predsjednik Sabora Jandroković.

Jubilarna obljetnica turizma u Novom Vinodolskom, koji je je dugom i prepoznatljivom 140-godišnjom tradicijom organiziranoga turizma postao značajno turističko središte u Hrvatskoj, obilježena je i otvaranjem obnovljenog hotela Lišanj koji je još 1894. bio prvi otvoreni hotel u tom gradu, a sada je potpuno obnovljen te je značajno podignuo razinu kvalitete s dvije na četiri zvjezdice, što će dodatno ojačati prepoznatljivost Novog Vinodolskog kao kvalitetne destinacije hrvatskog turizma. 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina