Predsjednik Sabora Jandroković sudjelovao na svečanoj sjednici u povodu Dana grada Velike Gorice

Velika Gorica - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu obilježavanja Dana grada Velike Gorice. 

Čestitajući svim stanovnicima Velike Gorice njihov Dan grada, koji se obilježava na današnji blagdan sv. Lucije, istaknuo je vidljiv neprestani napredak Velike Gorice što je, rekao je “potvrda da se ovdje radi organizirano, sustavno i s vizijom i na tome čestitam i gradonačelniku Draženu Barišiću i njegovim suradnicima, Gradskome vijeću i svima onima koji sudjeluju u radu i razvoju grada Velike Gorice.” 

U svojemu obraćanju na svečanoj sjednici u povodu Dana grada Velike Gorice osvrnuo se i na ono što taj grad čini tako uspješnim. ”Čini mi se da ste uspjeli pronaći formulu koja se temelji na kvalitetnom odnosu prema mladim ljudima, prema obrazovanju te  prema poduzetnicima, zaposlenicima i razvoju poduzetništva i industrije u Velikoj Gorici. To je model koji može poslužiti i brojnim drugim gradovima u Hrvatskoj, jer ako analiziramo situaciju u Hrvatskoj, često naglašavamo da je važno stvarati dobru poduzetničku klimu, a ona je u Velikoj Gorici očito stvorena. Vidi se to po otvaranjima brojnih novih pogona, po tome što pojedine velike kompanije ovdje premještaju svoja središta, a vidi se to i po najvećoj prosječnoj plaći u Republici Hrvatskoj, po velikom broju poduzetnika koji daleko nadilaze prosječne brojeve koje imamo u drugim gradovima.” naglasio je predsjednik Sabora Jandroković.

Nadovezavši se na riječi predsjednika velikogoričkog Gradskog vijeća Nevena Karasa, koji je govorio o potrebi suradnje svih političkih aktera u gradu Velikoj Gorici, rekao je kako je bitno baviti se u prvome redu kvalitetom života naših sugrađana i koncentrirati se na ono što je doista i smisao jedinica lokalne samouprave – brigu za građane, za infrastrukturu i za kvalitetu života – poručio je u svojemu obraćanju na obilježavanju Dana grada Velike Gorice predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković
 

Autor: Ured predsjednika Sabora