Predsjednik Sabora Jandroković u posjetu Gradu Zadru i Zadarskoj županiji

Zadar - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković boravio je u posjetu Gradu Zadru i Zadarskoj županiji. Održao je sastanak sa zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem i županom Zadarske županije Božidarom Longinom te obišao putničku i teretnu luku Gaženica. 

S gradonačelnikom Dukićem i županom Longinom razgovarao je o nizu projekata koji se financiraju novcem iz fondova EU-a  te je ocijenio da je Zadar grad koji se kvalitetno razvija i brine o mladima. -Impresioniran sam onim što sam vidio i čuo. Zadar je grad koji se kvalitetno razvija i brine o mladima. Vjerujem da će u budućnosti biti i još bolje. Razgovarali smo o nizu projekata koji se financiraju novcem iz fondova EU-a, ukupne vrijednosti 35 milijuna eura, kazao je za radnog posjeta Gradu Zadru predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Kao iznimno važan za razvoj grada Zadra izdvojio  je projekt gradnje trafostanice i opskrbe električnom energijom nakon što zaživi Poslovna zona Crna i profunkcionira luka Gaženica. 

Nakon posjeta gradskoj upravi Zadra, predsjednik Sabora sastao se i sa županom Zadarske Županije Božidarom Longinom koji ga je izvijestio o brojnim projektima koji se realiziraju ili su u planu, a prije svega su vezani uz turizam, promet, transport i razvoj infrastrukture. -Čini mi se da je u razvoju velik broj poslovnih zona i usklađenost djelovanja općina, Grada Zadra i Zadarske županije. Radi se sustavno, postoje projekti koji će privući i domaće i strane investitore, a ono što je velika prednost Zadarske županije jest izvrsna prometna povezanost i geografska pozicija koja je vrlo atraktivna za sve ulagače. S obzirom na ozbiljnost projekata i visoku razinu pripremljenosti dokumentacije, očekujem da će se u sljedećih nekoliko godina otvoriti i velik broj radnih mjesta. Posebno raduje to što u Zadarskoj županiji raste broj stanovnika, a svi dobro znamo da je to problem koji muči ostatak Hrvatske, rekao je predsjednik Sabora, koji je u društvu domaćina obišao i luku Gaženicu.

Na novinarski upit koliko je Hrvatska zanimljiva stranim investitorima, kazao je kako je ulaskom naše zemlje u Europsku uniju porastao interes ulagača, ne samo iz europskih zemalja. -Na primjeru Zadarske županije vidimo da je velik interes investitora iz velikih azijskih zemalja, posebno Kine. Na nama je samima koliko ćemo investicija povući. Moramo pripremati dokumentaciju, administracija mora biti brza, a pravosuđe stabilno i efikasno, da se radi tako da poduzetnik osjeća sigurnost, istaknuo je predsjednik Sabora Jandroković.
 

Autor: Hina/Ured predsjednika Sabora