Predsjednik Sabora Jandroković uputio čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja:

„Svim Hrvaticama i Hrvatima i svim hrvatskim građanima u domovini i inozemstvu čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

5. kolovoza slavimo veličanstvenu pobjedu hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije, ali i cijelog hrvatskog naroda u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja – odlučujućoj bitci koja je nakon pet godina velikosrpske agresije na Hrvatsku donijela našoj domovini i cijelom hrvatskom narodu mir i slobodu.

Podizanjem hrvatskog barjaka na kninskoj tvrđavi prije dvadeset tri godine dovršeno je stvaranje slobodne, neovisne, suverene i demokratske Hrvatske, za koju su pali mnogi hrvatski životi.Imajući na umu riječi prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, pod čijim smo vodstvom stvorili hrvatsku državu i pobijedili u Domovinskom ratu: „Svaka nesebična žrtva pro patria nije nikada uzaludna. Njezin viši smisao dobiva na značenju vremenom“, imamo trajnu obavezu odavati duboko poštovanje i biti zahvalni na žrtvi naših branitelja, njihovih obitelji kao i svih hrvatskih ljudi. I stoga Domovinski rat mora biti temelj današnje Hrvatske.

Naša obaveza je danas i u budućnosti nastaviti izgrađivati našu domovinu na vrijednostima koje smo pokazali u Domovinskom ratu – vjeri, hrabrosti, požrtvovnosti, samosvijesti, odlučnosti i osobnoj odgovornosti. Upravo te vrijednosti ključne su za daljnje osnaživanje državnih institucija, pravnog poretka, gospodarskog napretka, demografske obnove te međusobnog uvažavanja i društvene solidarnosti.

Čestitam još jednom Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!“
 

Autor: Ured predsjednika Sabora