Raspušten 9. saborski saziv - Jandroković: Sjećat ću se jedinstva i zajedništva u najtežim trenucima

Zagreb - Deveti saziv Hrvatskoga sabora od neovisnosti, završio je svoj rad. Sabor je u ponedjeljak poslijepodne donio odluku o svom raspuštanju.

Od potrebnih 76, za tu je odluku glasovalo 105 zastupnika, suzdržanih je bilo četiri, protiv osam.

Deveti saziv Hrvatskoga sabora rad je završio pljeskom kojim je popraćen govor predsjednika Sabora.

-Čini mi se da ću se ovoga mandata sjećati upravo po tom jedinstvu i zajedništvu koje smo pokazali u tim, najtežim trenutcima, rekao je Gordan Jandroković podsjećajući kolege kako je Sabor i u jeku epidemije koronavirusa radio bez prestanka i bio jedan od rijetkih europskih parlamenata koji nije prekidao svoj rad.

-Nadam se da ćemo, bez obzira na ozračje koje nekad nije bilo najbolje, ostati upamćeni po odlukama koje smo donijeli i po reakcijama koje smo imali u trenutku epidemije koronavirusa, rekao je zastupnicima i zahvalio im na suradnji te im zaželio puno uspjeha u budućem životu i radu.

Različiti smo, ali vjerujem da ste svi radili u najboljem interesu hrvatskih građana, s uvjerenjem da činite dobro, da je to korisno za naše građane i narod, izjavio je Jandroković.

Zahvalio je i svim saborskim službama, ljudima koji pomažu na sjednici, straži, kuharima, konobarima, spremačicama, cijelom osoblju Sabora.

Autor: Hina/Ured predsjednika Sabora